طبق آن چه ACI 116R تعریف کرده است، بتن حجیم به حجمی از بتن با ابعادی آن قدر بزرگ گفته میشود که لازم است تدابیری برای کاهش گرمای حاصل از هیدراسیون سیمان در مغز بتن اندیشید تا از تغییر حجم کاسته شود و ترک خوردگی به حداقل برسد.
بتنریزی با حجم زیاد Large Volume Con. الزاماً به معنای بتن حجیم Mass Con. نیست و شاید بکارگیری واژه بتن حجیم مشکل ایجاد نماید و واژه بتن جسیم این توهم را ایجاد نکند.
ممکن است بتنی با حجم حدود( 8m3 (m2*m2*m2 بتن حجیم (جسیم) محسوب شود و بتنی با حجم بسیار زیاد، بتن حجیم به حساب نیاید زیرا حداقل بُعد آن آنقدر کم باشد که هیچگونه حبس گرمای جدی در آن بوجود نیاید.در شالودههای بزرگ، دیوارهای حائل و ضخیم، ستونهای قطور و بهویژه در بدنه سد، هم چنین در پوششهای ضخیم جداره تونلها میتوان انتظار داشت بتن حجیم داشته باشیم. مشکل مزبور در قطعات غیر مسلح تشدید میشود. بلوکهای بزرگ مورد استفاده در ساخت اسکلههای وزنی، قطعات بزرگ موسوم به آنتیفر که در تثبیت موج شکنها و سواحل بکار میرود، میتواند بتن حجیم باشد. پایه های پل، سر شمعها و دیوار ضخیم مخازن آب (در بخش پایینی) از جمله مصادیق بتن حجیم است.
مجموعه حاضر بصورت فایلهای پاورپوینت و ورد تهیه شده که مطالب زیر را شامل میشود:
1- روش های اجرای بتن حجیم
2- روشهای کنترل گرمازایی و سرعت گرمازائی در بتنحجیم و جلوگیری از افزایش دما
3- اصول انبار کردن مصالح بتن حجیم
4- اصول اختلاط و کنترل W/C، اسلامپ و دما
5- پیش تبرید مصالح و بتن و کنترل دما
6- اصول حمل، ریختن و تراکم بتن حجیم
7- اصول پرداخت، نگهداری و عمل آوری بتن حجیم
8- پس تبرید
9- اصول طرح اختلاط بتن حجیم و کنترل مصالح قبل از اجرا
10- کنترل مصالح و بتن در حین اجرا
11- نکات مهم در طرح و اجرا
کد فایل : 1087 )پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرارمیگیرد ، همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال خواهدشد.)